Du är här:Start > Barn och ungdom > UV scout

UV scout

Med anledning av Corona-pandemin
Vi vill gärna fortsätta med UV trots allt som sker. Men det blir lite förändringar, först och främst gäller de rekommendationer som myndigheterna ger, om barnen visar symtom, stanna hemma detta gäller även för oss ledare.

Vi är ju fler än 50 när vi samlas och därför kommer kåren att delas i 3:

• Mini-uv (Svalan och Duvan) kommer att samlas vid "gamla" entrén till kyrkan (den vanliga platsen).
  • Hacke, Göken och Tjädern samlas vid nya entrén (den stora) vid kyrkan.
  • Höken, Falken och Eliten samlas vid lekplatsen i Torgparken.

Vi kommer vara utomhus varje gång, så kläder efter väder gäller framöver.

I och med att förändringar sker snabbt kan även förändringar i programmet eller om vi ens har Uv ske snabbt också. Håll därför koll på vår hemsida och på Facebook.

På torsdag kör vi pant-insamlingen så skicka med barnen all er pant ni vill bli av med. Även burkar som inte går panta i vanliga maskiner eller tillplattade burkar. Vi tar emot dem! Pengarna går till barn i Bulgarien som gör det möjligt för dem att gå i skolan.

Inställd UV-hajk
Vårens UV-hajk flyttas fram till till hösten istället. Så ingen hajk den 18-19 april.

Om oss i UV
Torsdagar kl 18:00 träffas UV-scout och Mini-UV i Klockargårdskyrkans källare. Vi är uppdelade i patruller med ca 10 barn i varje.

Vi lär oss mycket om scouting som knopar, surrningar, eldar och primitiv matlagning. Vi lär oss om naturen och hur vi tar hand om den, sjukvård och om hur vi är mot varandra. Vi har också bibelkvällar och andakter, vår förhoppning är att scouterna ska få lära känna Jesus. Kvällarna innehåller också mycket lek, bus och tävlingar. Vår UV-scoutskjorta ska helst vara på varje torsdag.

Scouterna är med och samlar in pengar ett skolprojekt i Bulgarien.

På hösten är det hajk då vi bor i vindskydd, och på sommaren är årets höjdpunkt då vi åker på läger en vecka tillsammans med andra UV-scoutkårer.

UV-scout är för alla barn och ungdomar från 7 år och uppåt.

Mer under Barn och ungdom