Du är här:Start > Barn och ungdom > UV scout

UV scout

UV:s DAGSLÄGER 2020

I år blir det inget vanligt UV-läger på grund av Covid-19, men vi i Malmbäcks UV-kår vill ändå genomföra ett eget dagläger.
Det blir heldagar men vi sover hemma under natten. Dagarna kommer bestå av olika aktiviteter och vi kommer vara ute.

Det blir vecka 26 och fredag till söndag.

Fredag 26 juni kl. 9.00-20.00
Lördag 27 juni kl. 9.00-20.00
Söndag 28 juni kl. 9.00-15.00

Mer information om lägret här»

Med anledning av Corona-pandemin
Vi vill gärna fortsätta med UV trots allt som sker. Men det blir lite förändringar, först och främst gäller de rekommendationer som myndigheterna ger, om barnen visar symtom, stanna hemma detta gäller även för oss ledare.

Vi är ju fler än 50 när vi samlas och därför kommer kåren att delas i 3:

• Mini-uv (Svalan och Duvan) kommer att samlas vid "gamla" entrén till kyrkan (den vanliga platsen).
  • Hacke, Göken och Tjädern samlas vid nya entrén (den stora) vid kyrkan.
  • Höken, Falken och Eliten samlas vid lekplatsen i Torgparken.

Vi kommer vara utomhus varje gång, så kläder efter väder gäller framöver.

I och med att förändringar sker snabbt kan även förändringar i programmet eller om vi ens har Uv ske snabbt också. Håll därför koll på vår hemsida och på Facebook.

Om oss i UV
Torsdagar kl 18:00 träffas UV-scout och Mini-UV i Klockargårdskyrkans källare. Vi är uppdelade i patruller med ca 10 barn i varje.

Vi lär oss mycket om scouting som knopar, surrningar, eldar och primitiv matlagning. Vi lär oss om naturen och hur vi tar hand om den, sjukvård och om hur vi är mot varandra. Vi har också bibelkvällar och andakter, vår förhoppning är att scouterna ska få lära känna Jesus. Kvällarna innehåller också mycket lek, bus och tävlingar. Vår UV-scoutskjorta ska helst vara på varje torsdag.

Scouterna är med och samlar in pengar ett skolprojekt i Bulgarien.

På hösten är det hajk då vi bor i vindskydd, och på sommaren är årets höjdpunkt då vi åker på läger en vecka tillsammans med andra UV-scoutkårer.

UV-scout är för alla barn och ungdomar från 7 år och uppåt.

Anders Magnebäck

Kårchef