Du är här:Start

Omställning av församlingslivet

Paulus började ofta sina brev med att önska mottagarna ”nåd och frid från Gud, vår fader och Herren Jesus Kristus”. Nåd och frid är två saker vi nog alltid behöver fylla på av. Och kanske lite extra när livet vänds upp och ner.

Här kommer en del info om hur vi tänker oss att ställa om församlingslivet framöver:

Vi börjar nu träffas för gudstjänst i kyrkan. Vi möts åtskilda från varandra i kyrksalen och församlingsvåningen. Ansvarsgrupperna ser till att vi hamnar rätt och på rätt avstånd från varandra.
När vi samlas gäller följande: i kyrksalen släpps 50 personer in, därefter 50 personer i församlingsvåningen. Vill man sitta i kyrksalen får man alltså komma i god tid.
Ansvarsgrupperna har ansvar för att reglerna för varje lokal upprätthålls. Vänligen respektera de instruktioner som de ger!

För övrigt fortsätter vi att följa Folkhälsomyndighetens och våra samfunds rekommendationer om att hålla avstånd, samlas färre än 50 personer och så ber vi dig i riskzon, över 70 år eller har förkylningssymtom att följa våra Gudstjänster digitalt via vår webbsida.

I övrigt vill vi uppmuntra att man möts i cellgrupperna/bönegrupper. Har man ingen cellgrupp att gå till, men vill ingå i en, får man gärna höra av sig till Samuel Gunnargård (073-386 76 14), så försöker vi hjälpa till på bästa sätt.

Kontakt

Samuel  Gunnargård Kontaktperson

0733-867614
samuel@klockargardskyrkan.se

Medarbetare

Styrelsen

Alf Johansson Ordförande

070-815 56 48
alf@tohult.se

Bokning av lokal

Gunilla och Nsona Vela Do Nascimento 

070-390 02 67

Sven-Olof och Ulla Lagerqvist 

070-582 05 21
070-677 63 48

Alphakurs

Vi har haft många små alphakurser genom åren. Ett internationellt koncept med tre byggstenar: måltiden - föredraget - samtalet. Alphakursen är en grundkurs om kristen tro där vi möts i enkla former kring något gott att äta, för att sedan lyssna till kvällens ämne om kristen tro och slutligen samtala kring detta på ett generöst sätt där alla frågor är tillåtna.

Barnkören

Välkommen att vara med och sjunga i vår barnkör!
Barnkören är för alla sångglada barn från 4 år och uppåt.

Vi övar torsdagar kl 17.15 - ca 17.50 (se kalendern). Vi lär oss nya svängiga låtar och har skoj tillsammans.

Varmt välkommen och ta gärna med dig en kompis!

Bibelsamtal & bön

Varje tisdag förmiddag är det bön, bibelsamtal och efter det gemensamt elvakaffe. Vi träffas i ungdomslokalen på nedervåningen för att be och läsa bibeln, vi läser ett kapitel & ägnar en god stund åt att samtala åt det vi läst. Till elvakaffet sluter flera upp och det är en uppskattad stund att mötas utan att någon har bråttom.

Kommande händelser

Bibelskola Försmak

Konfirmation för dig i årskurs 8.

Bibelskola Försmak är en spännande konfa för dig som ska börja årskurs 8. Under ett år får man möjlighet att ta reda på mer om Bibeln, vad kristen tro handlar om och att samtala kring livet.

Om du är intresserad är du välkommen att höra av dig.

 

Alexander Bervebrink

0768-54 60 98

Bön inför gudstjänsten

Söndagar kl 9.30

Cellgrupper

Funderingar, Böner, Skratt, Personligt, Liten grupp, Lära känna

...några nyckelord för att beskriva cellgrupperna.

Cellgrupperna består av en mindre grupp personer som varje vecka träffas i varandras hem för att dela livet och ge varandra vägledning.

Hör av dig för att komma med i en grupp du också!

Dagledigträff

Sista torsdagen varje månad är det Dagledigträff med varierat innehåll, ofta sång, musik och personliga berättelser. Dagledigträffarna arrangeras tillsammans med Svenska kyrkan och hålls på våren i Klockargårdskyrkan och på hösten i församlingshemmet.

Elvakaffe

Varje tisdag förmiddag är det bön, bibelsamtal och efter det gemensamt elvakaffe. Ett stadigt gäng möts först i ungdomslokalen på nedervåningen för att be och läsa bibeln, vi läser ett kapitel & ägnar en god stund åt att samtala åt det vi läst. Till elvakaffet sluter flera upp och det är en uppskattad stund att mötas utan att någon har bråttom.

10.00 Bibelsamtal och bön
11.00 Elvakaffe

Julkör

Andra advent i december brukar vi har 5 julkonserter där många är engagerade. Till kören är alla som gillar att sjunga välkomna!

För dig som vill vara med och sjunga i kören vid julkonserten 2019 sker övningar onsdagar kl 19.00: 25/9, 2/10, 9/10, 16/10, 23/10, 6/11, 13/11 och 20/11.

Kördagar 13/10 14.00 och 24/11 kl 14.30.

Genrep 27/11 kl 18.00, 28/11 kl 19.00 och 4/12 kl 18.00.

Sanna Bervebrink

Körledare

073-7271203

Lärjungagrupper

Lärjungagrupperna består av 3-4 personer som har valt att dela livet nära varandra. De träffas en gång i veckan för att stötta och utmana varandra genom både glädje och sorg.

Morgonbön

På torsdagar samlas vi i andaktsrummet kl 8.00 för att be tillsammans. Vi ber för varandra och för människor vi mött och kommer möta under dagen.

Stickcafé

Vi är många som gillar att sy, både unga och gamla. På måndagskvällar träffas vi kl 18 ojämna veckor, för att sticka, fika och prata om livet.

Sångarna

Tisdagar kl 19.00 jämna veckor.

Margareta Roman Ståhl

Körledare

0730-429404
mag.gan@telia.com

Söndagsskola Leva livet

Vi ser ingen möjlighet att mötas varje vecka, delvis pga flera av ledarna finns i riskgrupper. För att ändå ge barnen någon form av söndagsskola, kan man prova med några olika saker:

  • Bibelappen för barn som man kan ta ner i mobilen.
  • Youngsters lägger ut ett nytt barnmöte varje fredag kl 18 på sin youtubekanal. Den hittar man lättast via youngsters.se
  • barnskivor.se har bra CD-skivor att prenumerera påman kan också testa söndagsskolaplay.
  • En annan bra möjlighet är fralsningsarmen.se/kylskapsradion där Gabriel och dockan Åsskar huserar.

På söndagarna, samtidigt med församlingens gudstjänst har barnen sin alldeles egen gudstjänst i Leva livet. Där får barnen vara med i sång och undervisning i en gudstjänst som är anpassad efter deras egen ålder. Vi presenterar den kristna tron på ett enkelt och okomplicerat sätt. Där får de på ett lekfullt och kreativt sätt ta del av Bibelns goda budskap och spännande berättelser.

Efter en liten stund i den gemensamma gudstjänsten i kyrksalen går barnen iväg med sina ledare för en egen samling full med sång, Jesus, lek, Bibel och kul. Därefter går barnen till sina grupper. I de mindre grupperna blir barnen sedda och personligt uppmärksammade. Här lär vi oss spännande bibelberättelser, leker, pysslar, umgås och ber.

Leva livet är för alla barn mellan 4-12 år.

 

Per Malmqvist

0380-25151

Kommande händelser

Temakväll

Förutom bibelsamtalen på tisdagar har vi bibelstudieserier med olika teman varje termin. Tillfällen med tid att borra lite djupare i bibelordet och även påminna oss om vikten av den personliga, regelbundna bibelläsningen.

Tonår

Tonår samlas varje fredag kl 19:00 för att umgås och hitta på roliga saker. Vi har ett program med bland annat hängkvällar, spel och lekkväll, bibelkvällar och åker även iväg på äventyr utanför 50 skyltarna.

En vanlig fredagkväll börjar vi med lite häng och sedan andakt i kyrksalen, efter det har vi någon aktivitet och när den är slut så blir det fika och häng. När vi åker iväg för att hitta på något annat kan det bli typ go-cart, eller så åker vi på ungdomsmöten hos andra församlingar.
Det är blandade åldrar från 13-19 men alla är välkomna, vi håller oftast till i källaren, är du nyfiken välkommen på fredag!

Kommande händelser

UV scout

Med anledning av Corona-pandemin
Vi vill gärna fortsätta med UV trots allt som sker. Men det blir lite förändringar, först och främst gäller de rekommendationer som myndigheterna ger, om barnen visar symtom, stanna hemma detta gäller även för oss ledare.

Vi är ju fler än 50 när vi samlas och därför kommer kåren att delas i 3:

  • Mini-uv (Svalan och Duvan) kommer att samlas vid "gamla" entrén till kyrkan (den vanliga platsen).
  • Hacke, Göken och Tjädern samlas vid nya entrén (den stora) vid kyrkan.
  • Höken, Falken och Eliten samlas vid lekplatsen i Torgparken.

Vi kommer vara utomhus varje gång, så kläder efter väder gäller framöver.

I och med att förändringar sker snabbt kan även förändringar i programmet eller om vi ens har Uv ske snabbt också. Håll därför koll på vår hemsida och på Facebook.

 

Om oss i UV
Torsdagar kl 18:00 träffas UV-scout och Mini-UV i Klockargårdskyrkans källare. Vi är uppdelade i patruller med ca 10 barn i varje.

Vi lär oss mycket om scouting som knopar, surrningar, eldar och primitiv matlagning. Vi lär oss om naturen och hur vi tar hand om den, sjukvård och om hur vi är mot varandra. Vi har också bibelkvällar och andakter, vår förhoppning är att scouterna ska få lära känna Jesus. Kvällarna innehåller också mycket lek, bus och tävlingar. Vår UV-scoutskjorta ska helst vara på varje torsdag.

Scouterna är med och samlar in pengar ett skolprojekt i Bulgarien.

På hösten är det hajk då vi bor i vindskydd, och på sommaren är årets höjdpunkt då vi åker på läger en vecka tillsammans med andra UV-scoutkårer.

UV-scout är för alla barn och ungdomar från 7 år och uppåt.

Anders Magnebäck

Kårchef

076-8441354
anders@magneback.se