24 feb onsdag

Snart så kommer åter ljusa tider!

"Snart så kommer åter ljusa tider då man inte går omkring och lider och funderar över allting som är fel" så sjöng Gunnar Wiklund på 60 talet. En artist som min mormor gillade och gärna lyssnade till. Snart så kommer åter ljusa tiderÄ

Visst är det så. Tjugonde mars är det vårdagsjämning och söndagen därpå övergår vi till sommartid, då vi ställer fram klockan en timme. Fåglarna har trotsigt börjar sjunga trots att snön ännu ligger kvar! Någon har kanhända redan sett snödroppar titta fram. Och under snötäcket väntar fler vårblommor att få bryta vinters täcke. Våren är på väg och livets krafter kommer att på nytt segra i naturen.

Trots att våren är på väg i Guds skapelse. Kan vi personligen känna att vi går mot höst och vinter i våra liv, några av oss finns fortfarande kvar i sensommaren. Men mänskligt sett bryts våra liv ner. Detta till trots talar det kristna hoppet om en ny vår, om det ljusa hopp som väntar den som tror. Vi är nu inne i fastetiden som ju är en förberedelse till påsken. I början av april kommer påsken. Påsken talar om att det aldrig är kört.
Mörkret och ondskan, sjukdom och död ska inte alltid ha sista ordet.
Påsken talar om att livet segrar. Så när vi nu bokstavligt går mot ljusare tider.
Så berättar bibeln också för oss att tack vara Jesus så väntar ljusare tider för den som lever med honom. En dag ska vi gå över gränsen från detta förgängliga och begränsade jordeliv och träda in i de levandes land. Så känner du att kroppen försvagats av att livet är plågat av sjukdom och krämpor. Så behöver detta inte innebära slutet utan du kan få ta emot Jesus och leva med honom om du än dör. Jesus säger: "Jag är uppståndelsen och livet, den som tror på mig, han skall leva, om han än dör; och var och en som lever och tror på mig, han skall aldrig någonsin dö." Joh. 11:21-26. Då kan du trots mörker och sjukdom säga trosvisst: Snart så kommer åter ljusa tider!

Glad vår och påsk!
Erling Andersson