V.5 Du är älskad

DU ÄR ÄLSKAD!

Många gånger värderar vi oss själva och även andra utifrån allt vi gör. Speciellt om man är en sådan personlighet som jag är. En så kallad ”doer”. En person som gör saker, man uträttar saker. Man ser till att saker blir gjorda osv. En produktiv personlighet helt enkelt. Det är lätt för mig som är en sådan personlighet att blir lite ”störd” på personer som aldrig tycks få något gjort. Mycket dum attityd från min sida. Eftersom vi är olika i våra personligheter.

Men den här typen av personlighet har många gånger (iallafall jag) svårt att inse att man är älskad och värdefull bara för att man är den man är. Om jag till exempel någon dag skulle vara trött och bara ligga i soffan en hel dag så får jag väldigt dåligt samvete. Jag har blivit bättre med åren att unna mig vilan, men det är fortfarande svårt. Att då förstå att jag är lika värdefull och älskad när jag tar det lugnt och inte är så produktiv har varit svårt för mig att förstå. Men som sagt, jag har förstått detta med åren.

Det är väldigt lätt att detta sätt att tänka spiller över på vårt sätt att förhålla oss till Gud. Om jag inte gör något för Gud eller i församlingen (till och med) så är jag nog inte värdefull, älskade eller betydelsefull. Detta är INTE sant. Därför att var och en av oss är älskade precis så sådana vi är. Oavsett om jag är produktiv eller ej. Alla är vi lika älskade av Gud oavsett.

Det är så lätt att vi dömer oss själva så hårt när vi misslyckas. Men det är inte så Gud ser på oss. Alla är vi älskade oavsett.

Jag tänker på bibelberättelsen om Maria och Marta. Jesus kommer hem till dem och Marta fixar och grejar och tycker att Maria är lat som inte hjälper till utan bara sitter där och lyssnar på Jesus. Detta är ett litet textavsnitt i Lukasevangeliet kaptiel 10. Men säger ganska mycket till oss som har den där personligheten av att vara ”doers”. Vi behöver sätta oss ner ibland, lyssna och ta det lugnt. Både Marta och Maria var högt älskade av Jesus. Så oavsett produktivdag eller ej eller vad du har med dig i ditt livsbagage så är du högt älskad av Jesus. Jesus gör inte skillnad på människor. Inför honom är vi alla lika.

Idag på Gudstjänsten så läste Johanna som var mötesledare en liten text som jag tyckte var så bra. Jag vill dela den med dig.

”Du är så sjukt bra! Vet du det? För du är Guds skapelse. Ja, visst kan du göra dumma saker ibland. Men den människa du är, den människan Gud har skapat till sin avbild, är fantastisk. Gud vill att du ska veta det. Du är bra. Du är bättre än bra: Du är Guds avbild”. (Okänd)

DU ÄR ÄLSKAD!

Posted in Pastorns brev.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *